3 דרכים להכין קפה קר, הכי טוב להכין עם מכונת קפה.

קפה קר בקיץ זה אחד המשקאות המרעננים והכיפיים ביותר שיש תרכיז חליטה קרה היא חליטה קרה עם יחס קפה למים גבוה מאוד. יחס הקפה שאנחנו רגילים אליו הוא בכל מקום מחלק קפה אחד ועד 16 עד 20 חלקים מים. אנו קוראים לזה גם "חוזק". תרכיז חליטה קרה הוא לעתים קרובות 1:4 עד 1:8. זה ממש […]

אוהב את הקפוצ׳ינו שלך חזק? טיפ למתחילים 

פולי קפה

עבור חובבי האספרסו חזק, קפוצ׳ינו (או לאטה כמו שהוא נקרא במקומות מסויימים) מקפסולה יכול להיות עדין. זה נעוץ בעובדה שכמות הקפה בקפסולה נע בין 5 גר׳ ל- 5.8 גר׳, בעוד הכמות המסורתית בכוס אספרסו הוא 8 גר׳. בבתי קפה נהוג אפילו להכין קפוצ׳ינו מאספרסו המכיל עד  11 גר׳ או אספרסו כפול שיכול להגיע עד ל22 גר׳. אני באופן אישי מאוד לא אוהב קפה מקפסולות למרות […]

10 דברים שלא ידעת על קפה

בריסטה

1. מדי שנה שותים בישראל כ-2 מיליארד כוסות קפה. רוב שתייני הקפה הקבועים שותים כ-4 כוסות קפה יומיות מסוגים שונים.  2. על אף שרופאים לא ממליצים על צריכה מרובה של קפאין, מחקרים אחרונים מראים שצריכת קפה מתונה עשויה דווקא להקטין את הסיכוי למחלות לב ב- 45% 3. הקפה התגלה לראשונה בסביבות המאה ה-9 לספירה. האגדה […]

איך פועלת מכונת קפה

מכונת קפה

מכונת קפה, או מכונת אספרסו, היא מכשיר שבאמצעותו ניתן להכין במהירות סוגי קפה שונים ואיכותיים. זה מקור השם "אספרסו", שפירושו "מהר".  כך מקבלים בכוס חומרים לא מסיסים ושומנים טבעיים, שהם המייצרים את הקפה בעל הטעם העשיר והסירופי של מכונת האספרסו.  מכונת אספרסו מוציאה מים בלחץ של תשעה באר, שווה ערך לבערך 130 ליברות (או כ-60 […]